Als de rook om je hoofd is verdwenen...

  • Geschreven door Fre Devos op dinsdag 16 oktober 2012
  • Al 2 reacties

Als de rook om je hoofd is verdwenen... kan je een evaluatie opmaken. En die tintelt van de gemengde gevoelens. Vooreerst behaalt de Lijst Burgemeester een bijzonder goede score. Alle kandidaten gaan erop vooruit. Maar ik geef grif toe dat ik zondagavond toch in de touwen lag. Vanaf 1 januari ben ik geen schepen meer. En dat doet pijn. Ik deed het zo graag. En er liggen nog tal van politieke uitdagingen te wachten. 

Maar goed: da's politiek. De kiezer beslist. Ikzelf ben, als schepen, in 'pole position' naar de verkiezingen gestapt. Toch is Lander Van Hove, vanuit zijn underdogpositie, erin geslaagd nog beter te scoren. Mijn respect daarvoor. Ook al is het verschil maar 3 stemmen: je moet het maar doen. Komt daar nog bij dat Lander een toffe peer is, die zijn taak zeker ter harte zal nemen. Het is hem 100% gegund. Echt wel.

Spijt heb ik niet. Een hele legislatuur lang heb ik alles gegeven. 

Et maintenant... que vais-je faire...? Welnu: de politiek blijft. Maar dan in een andere rol. In de gemeenteraad, in de Politieraad, in de VVV, maar ook binnen de partijwerking van Open VLD. De vrijgekomen tijd zal ik investeren in mijn zaak.

Voor alle duidelijkheid: ik geef niet op. Die 1.182 voorkeursstemmen sterken mij (mijn beste resultaat ooit). Da's nummer acht in de top tien der voorkeursstemmen in onze gemeente. Om het met de woorden van John F. Kennedy te zeggen: “Being defeated is often a temporary condition. Giving up is what makes it permanent.”

Tot slot wil ik alle mensen die mij voor, tijdens en na deze campagne gesteund hebben, van harte bedanken. Vooral mijn 2 grootste supporters, Camille en Thibault, die de nederlaag precies minder makkelijk verteren dan hun papa :-). En ook u, dierbare kiezer en sympathisant: bedankt!

Groeten,

Fre.

Reacties

degrieck bram schreef 6 jaar geleden

hey beste Fré

too bad, dude. Shit happens, uiteraard, maar ik kan je ontgoocheling voelen.

Ik heb je dus niet lang als collega kunnen ervaren, maar de doos appreciatie die ik voor je heb is zeer groot.

Enige tijd geleden zaten we samen iets te eten in de Impérial in De Panne. Je haalt je telefoon uit en trekt een close-up van die zeer lekker uitziende moelleux au chocolat, en hup, in 1-2-drietjes op je facebook gezwiereld ... mijn ogen gingen open.

Ik durf eerlijk gezegd toegeven dat ik je mediamaniakkaliteit bewonder en zelfs een beetje heb getschjoept.

thx makker! Je opvolger zal moeten zijn kieten smoeten.

marc Hellin

marc Hellin schreef 5 jaar geleden

toffe reactie van Bram. Hij stijgt in mijn achting. Ik kende die kant van Bram nog niet.

Nagel op de kop was dat. En zijn laatste zinnetje maakt het helemaal af.

RV oktober 2018 achter de zwarte gordijn.

Opa

Reageer