Dé Koksijdse politieke uitdaging voor komend decennium

 

Dit is geen goednieuwsshow. De hoge vastgoedprijzen zorgen ervoor dat jonge mensen wegtrekken. Omdat het voor hen welhaast onmogelijk geworden is om een woning te kopen. Althans niet zonder de hulp van ouders of andere geldschieters. Die exodus moet worden bestreden. 

Maar makkelijk wordt het niet. Toch enkele lichtpunten.

Concreet is het gemeentebestuur nu al bezig met een woonuitbreidingsproject in Wulpen. Dat kan op relatief korte termijn worden gerealiseerd. Toch zeker binnen de 2 à 3 jaar. De plannen liggen klaar.

Maar waar we als gemeentebestuur vooral op azen, zijn de gronden van de Basis Koksijde. Die willen wij verwerven, om vervolgens tegen haalbare prijzen beschikbaar te stellen aan onze eigen, jonge gezinnen. De mogelijkheden hierrond zijn legio. Maar eerlijkheid gebiedt mij erbij te vermelden dat dit project op lange termijn loopt. Er moet momenteel nog een hele administratieve procedure gevolgd worden voordat de eerste steen er gelegd wordt.

Komende legislatuur wil de Lijst Burgemeester àl haar gewicht in de schaal leggen om deze flinke woonuitbreidingszone zo snel mogelijk te verwerven en te verkavelen.

 

(c) Foto Gerrit Devinck.

Reageer