De laatste blogpost: alea iacta est.

Alea iacta est. De teerlingen zijn geworpen. Of toch bijna. Morgen bent u aan het woord. Morgen bepaalt u de toekomst van onze gemeente. Ikzelf heb alles gegeven in deze campagne: meerdere flyers, campagnequotes, autostickers, duiding, billekarre-week, originele afficheborden, noem maar op.

Belangrijker echter is wat vòòr die laatste maand kwam: een legislatuur die bol staat van hard werk. In mijn eerste schepenjaar reeds, mocht ik aan de wieg staan van de nieuwe huisstijl. Het was ook in dat jaar dat de Dienst Communicatie, Onthaal en Protocol werd opgericht. En even later ook de Cel Lokale Economie. Doch, dit is slechts een greep uit het rijke aanbod.

Voor we het laatste pre-electorale avondmaal tot ons nemen, wil ik nog 3 vrijblijvende tips geven. 

  1. Vergeet de jongeren niet.

    Natuurlijk is iedereen geneigd om eerst voor de “bekende koppen” te stemmen. De boegbeelden. En daar is absoluut niets mis mee. Maar denk tegelijk ook 'ns aan de jongeren. Ze zijn misschien iets minder bekend, maar kunnen wel degelijk een meerwaarde betekenen. Jonge mensen brengen wat meer rock-'n-roll in de politiek. Reiken doorgaans verfrissende ideeën aan. Elke partij heeft jongeren in haar rangen. Deze suggestie reikt dus tot ver over de partijgrenzen heen.

  1. “Doorstemmen” is de boodschap

    Met uw ene stem kan u meerdere voorkeurstemmen geven aan kandidaten. Dus waarom zou u slechts één kandidaat plezier doen, terwijl u er tot 27 een duw in de rug kan geven? Het computerscherm zal u eerst een partijkeuze laten maken. Daarna stel ik voor dat u dan àlle kandidaten die uw voorkeur wegdragen, gewoon een stem geeft. Wie “doorstemt” geeft de partij meer gewicht. Doen!

  1. Laat u niet verblinden

    De beste campagnemakers zijn niet noodzakelijk de beste politici. Iedereen kan een maand lawaai maken. Kijk verder dan uw neus lang is. Ook “discrete” politici kunnen een meerwaarde zijn voor het beleid.

En wat mij betreft...

Graag wil ik mijn schepenambt verderzetten. Met evenveel enthousiasme, en nu dus met meer ervaring en knowhow. Ik heb honger. En ik ben niet vies om eventueel nog enkele bijkomende bevoegdheden op te nemen. Daarom durf ik u onomwonden om uw stem vragen. Ik beloof mijn best te zullen doen. Zoals altijd.

Dank aan alle mensen die mij op één of andere manier hebben geholpen in deze campagne.

Groeten,

Fre.

Reageer