Jong VLD pareert "spookstad"-kritiek

"Je moet maar durven". Met deze krasse titel pareert Jong VLD Koksijde-Oostduinkerke de Impuls-kritiek op het jeugdbeleid in onze gemeente. Lees hieronder het persbericht, of klik hier om het artikel zelf te raadplegen. Of check gewoon de Facebook-pagina van Jong VLD.

 

 

Jong VLD onthutst over Impuls-kritiek

Het bestuur van Jong VLD GrootKoksijde is verbijsterd over de kritiek van Impuls, de nieuwe partij van SPa. Onze bruisende gemeente wordt omschreven als een “spookstad” en het jeugdbeleid wordt flink op de korrel genomen. Geheel onterecht. Heel merkwaardig is vooral de hoek waaruit de kritiek komt.

Slimme strategie

Omdat de SP‐a er niet in slaagt om 27 kandidaten te verzamelen voor een volledige lijst, heeft het een operatie verruiming bedacht. Die resulteert in een nieuwe partij, Impuls, waar ook niet‐ socialisten welkom zijn. Een slimme strategie. Daar is niets mis mee. Jeugdbeleid Het eerste persbericht van Impuls heeft ons echter diep geschokt. Het jeugdbeleid wordt er op de korrel genomen, terwijl die bevoegdheid de voorbije legislatuur in handen was van... SP‐a. De socialistische partij heeft dat beleid altijd ondersteund, nooit was er kritiek te horen. Integendeel. Het gemeentebestuur investeert trouwens jaarlijks 250.000 à 270.000 euro in haar jeugdbeleid. En hierbij wordt elke euro heel doordacht besteed.

Xbeach‐subsidies

Dat een bruisende gemeente als Koksijde‐Oostduinkerke dan nog een “spookgemeente” wordt genoemd, is te gek voor woorden. Temeer dit komt uit de mond van de gedelegeerd bestuurder van de Xbeach. Deze vzw is al jarenlang hét gemeentelijke speerpunt om tieners en vooral twintigers mee te bereiken. De voorbije 3 jaren kreeg Xbeach maar liefst 185.078 euro aan subsidies toegewezen voor de organisatie van allerhande evenementen voor de jeugd. Ook dit jaar staat in de begroting een bedrag van 65.000 euro ingeschreven voor de organisatie van Xbeach Festival. Pittig detail: tel bovenop deze geldelijke bijdragen nog de kosten van de logistieke steun, en deze bedragen verdubbelen moeiteloos. En dan beweren dat Koksijde een spookstad is: je moet maar durven.

Betaalbaar wonen

Jong VLD erkent ‐net als iedereen‐ het probleem omtrent de betaalbare woningen voor jonge Koksijdenaars. Het gaat hier om meer dan een lokaal gegeven, maar om een structureel pijnpunt in de kustregio. Het is vrij goedkoop om de belofte te maken dat een alternatieve politieke groepering dit probleem zomaar zou kunnen oplossen. Bepaalde projecten (Basis Koksijde) staan op til. Maar toegegeven: dit project is er een op lange termijn. Correct debat Met Hylke Castelain en Kara Supeley stuurt Jong VLD twee jonge, dynamische krachten naar het verkiezingsfront. Zij zullen hun best doen om het jeugddebat levendig te houden, en dit op een open en vooral correcte manier.

Contact:

Hylke Castelain (rechts): GSM 0475 21 47 95 of mail hylkec@hotmail.com

Kara Supeley (links): GSM 0499 17 03 93 of mail karasupeley@gmail.com

Reageer