Welkom in het tennisparadijs!

Het is zover: op zaterdag 23 juni zwaaien de deuren van het fonkelnieuwe Koksijdse tenniscomplex open. Een prachtrealisatie, als u het mij vraagt. Het fonkelnieuwe gebouw biedt onderdak aan vier overdekte tennisbanen, een gezellige bar en zoveel meer. Aan deze realisatie hangt een prijskaartje van 3,3 miljoen euro. Eerstdaags worden de huidige tennisclubgebouwen met de grond gelijk gemaakt. Dan pas zal duidelijk worden hoe knap dit tennisparadijs wel is...

 

De nieuwe tennisaccommodatie, gelegen op het sportdomein Koksijde-Dorp, op een “tennisopslag” van de Hoge Blekker, is een feit. De bouw begon op 2 mei 2011 en op zaterdag 23 juni 2012 wordt het gloednieuw complex officieel geopend.

De overdekte tennishal telt vier binnenbanen met een meerlagige kunststof. Het betreft een onderhoudsarme materie waarop de bal zowat even hard stuit en even snel vliegt als op gravel. Er zijn bovendien ook twee buitenbanen in gravel, met verlichting en automatische besproeiing. Andere voorzieningen in het project zijn:

- op de benedenverdieping: een stookplaats, berging voor clubhuis, berging voor trainersmateriaal, lokaal voor lesgevers (camera), kleedkamers voor dames en voor heren, sanitair, EHBO-lokaal.

- op de eerste verdieping: clubhuis met keukentje, bar, gezellige en zongerichte buitenterrassen met zicht op de buitenterreinen, lokaal voor secretariaat en twee leslokalen

Voor tennissend Koksijde wordt deze nieuwe accommodatie vast en zeker een uitgelezen tennisparadijs. Het beheer ervan wordt toevertrouwd aan Tennis Club Koksijde (TCK).

Uiteraard blijven de internationale ITF-zomertornooien, zoals de Flanders Ladies Trophy en de Ricoh Men’s Trophy voor respectievelijk dames en heren wel plaatsvinden op de Central Court, Theaterplein bij het gemeentehuis in Koksijde-bad.

De gemeente Koksijde telt onder zijn honderd (!) sportverenigingen drie bloeiende tennisclubs: Tennisclub Koksijde (TCK, 5 terreinen in Koksijde-dorp), Tennis Minigolf Tip Top (6 terreinen langs de Leopold II-laan in Oostduinkerke) en Tennisclub WETEG (ook in Tip Top). Samen vertegenwoordigen ze 600 spelers.

Ook individuele spelers uit de omliggende gemeenten, tweede residenten en vakantiegangers komen graag in Koksijde tennissen. Onze gemeente wordt meer en meer dè gemeente met recreatieve centrumfunctie aan de Westkust. Koksijde verdient dus wel een nieuw, eigentijds tenniscentrum!

Kostprijs van dit hele project: 3,3 miljoen euro (BTW in).

Reageer