Missie

DEEL 1

Begin juli gaf Fre reeds vijf campagnepunten, aka "missies" prijs in zijn pre-campagnefolder. Ziehier...

 

Niet alleen grote projecten…

Het moeten niet allemaal mega-projecten zijn. De aanleg van een knus speelpleintje kan het comfort van onze inwoners evenzeer verhogen. Daarom graag ook aandacht voor de “kleine dingen”: onderhoud voetpaden, openbare verlichting, netheid, enzovoort.

Zorgzaam voor senioren

Ons dienstenpakket voor senioren blijven uitbreiden, opdat de zilveren generatie zo lang mogelijk comfortabel thuis kan blijven wonen. Want eigen haard is goud waard.

Bouw van een trendy fuifzaal

Een oude belofte die dringend moet waargemaakt worden! Zo snel het kan! Belangrijk hierbij is de locatie. Zo toegankelijk mogelijk, maar tegelijk met zo weinig mogelijk overlast. Het kan! Verschillende locaties zullen in september worden voorgesteld op www.fre.be.

Betaalbaar wonen voor jonge gezinnen

Er moet nieuwe woonuitbreiding worden aangesneden in Wulpen. Voorts moet het gemeentebestuur de vrijgekomen gronden van de Basis Koksijde aanwenden als betaalbare bouwgronden voor jonge gezinnen.

Extra-ondergrondse parkings in Koksijde-Bad

De aanleg van een gratis ondergrondse rotatieparking onder het plein voor de OLV Ter Duinenkerk in Koksijde-Bad. Het plein zelf kan dan volledig heringericht en autoloos gemaakt worden. Shoppers en toeristen kunnen dan ofwel betalend parkeren in het centrum ofwel gratis aan de kerk.

 

DEEL 2

En ziehier het tweede van mijn persoonlijke actiepunten...

 

Belasten op vermogen, niet op arbeid

Koksijde is redelijk uniek in ons land. Samen met Knokke en De Panne zijn we de enige gemeente waar je géén aanvullende personenbelasting betaalt. Die kan op bepaalde plaatsen oplopen tot 9% van je belastingen. Dit moet absoluut zo blijven in onze gemeente. Omdat iedereen er goed bij vaart. Wij halen onze inkomsten daarentegen voor het overgrote deel uit het vermogen. Wat toch veel socialer is. Voor meer info, lees hier!

 

Renovatie openluchtzwembad Oostduinkerke

Een project dat eigenlijk al in de steigers staat. Het openluchtzwembad wordt helemaal in ere hersteld, en krijgt weer zijn oorspronkelijke look. Ronduit prachtig. En... nog altijd het enige openluchtzwembad van ons land òp het strand!

 

Kinderopvang nòg flexibeler

De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur haar buitenschoolse opvangdiensten explosief uitgebreid. Toch blijft de vraag heel groot. Dus moet verder uitbreiden, onder andere met een gemeentelijke crêche. 

 

Meer parkeergelegenheden, liefst ondergronds

Parkeren in het centrum blijft betalend, parkeren in de rand blijft gratis. Er moeten echter meer parkeergelegenheden bijkomen, en dit liefst ondergronds.

 

Een beleid dicht bij de mensen

Onze politici moeten veel en graag onder de mensen komen. Kunnen luisteren. Aandacht hebben voor de kleine problemen. Midden de mensen staan.